Üzleti lehetőségek bővítése, felhasználói kutatások

A felfedező vagy feltérképező szakasz és kutatás a legfontosabb része a UX folyamatnak és a kulcs összetevője a felhasználó központú design készítésének, ami segít a felhasználóknak, hogy eredményesen használjanak egy terméket. A feltérképezési és kutatási szakasz a legkülönfélébb lehet, nehéz két olyan projektet találni, ahol pontosan ugyanaz a kutatómunka lenne indokolt. Azt hogy milyen módszert alkalmazunk, az adott projekt komplexitása határozza meg. A nagy volumenű, összetett projektek jelentős felhasználói kutatást és kompetitor analízist követelhetnek meg -informális interjúkat, tartalmi auditot, felhasználói interjúkat, heurisztikus analízist a tervezésnél és egyéb megoldásokat.

"Ezen tevékenységekkel a fő célunk az, hogy meghatározzuk, hogy milyen "problémát" szeretnénk megoldani"

Ezen tevékenységekkel a fő célunk az, hogy meghatározzuk, hogy milyen "problémát" szeretnénk megoldani, feltérképezzük partnereink igényeit, a céges környezetet, az üzleti célkitűzéseket és a termékkörnyezetet. A felhasználói kutatása kulcsa a valós felhasználói igények feltárásának és annak, hogy biztosítsuk, hogy az ön terméke megfelelően, hatékonyan fog működni a való világban és eléri az üzleti céljait.

Business discovery
 • Stratégia
 • Research

Ötlet validálás

Minden termék életciklusa egy ötlettel kezdődik. A felmerülő ötletek validálása szükséges és elengedhetetlen, hogy az ötletből megvalósuló termék valódi értéket képviseljen és megoldást adjon egy valós problémára/ igényre. Felhasználói kutatásokkal igazolni tudjuk egy termék létjogosultságát. Fontos, hogy a termékkel kapcsolatos problémák vagy kritikus kérdések minél hamarabb napvilágra kerüljenek. Különböző kutatási, megfigyelési és prototipizálási módszereket alkalmazunk, hogy megkapjuk és definiáljuk ezeket a visszajelzéseket.
A ‘design thinking’ módszer alkalmazása nagyszerű módszer hogy ötletek létjogosultságát gyorsan validáljuk és a termékfejlesztés korai szakaszában kiszűrjük a kockázatokat. Valamint megbizonyosodjunk arról, hogy a termék valódi értéket képvisel a célcsoport számára. Általában design sprinteket alkalmazunk, mert az a leggyorsabb módszer, hogy választ kapjunk a kritikus kérdésekre.

"Fő célunk hogy a lehető leggyorsabban megtaláljuk a legjobb megoldást egy felmerülő problémára."

A design thinking lényege: hogyan tudunk a lehető leggyorsabban, a csapat teljes egészét bevonva, teljes potenciálját kihasználva -úgy hogy mindenkinek a szempontja érvényesül, tehát tükröződik a csapat diverzitása- a legjobb megoldást adni egy problémára. Úgy, hogy azt a felhasználókkal, a célcsoporttal is validáltatjuk, azaz teszteljük.

Validating your idea(s)
 • Stratégia
 • Research
 • Design thinking
 • Design sprint

Információs Architektúra tervezés

A grafikai megoldások amellyeket alkalmazunk és az általuk betöltött funkciók alapja az információs architektúra. A tartalom a legfontosabb alkotóeleme egy terméknek, a tartalom ellemzése után rendezzük a rendelkezésre álló információt, kategorizáljuk azt, így a felhasználók könnyendén és élvezetesen tudják használni az adott terméket, arra a célra, amire az létrejön, ami a rendeltetése Ehhez Content Frame alapú tervezést használunk, ebbe bevonjuk a partnereinket.

"Elsődlegesen a rendelkezésre álló információs struktúrára fókuszálunk, és csupán ezt követően a létrehozott felületekre."

Az általunk használt információs struktúra tervezési módszerek a következők: research, tesztelés, analízis, card sorting, tree testing, affinity diagramok, user story-k és user flow-k.

Information Architecture Planning
 • Stratégia
 • Research
 • Információs Architektúra

Termékstratégia

Miért létezik egy termék? Milyen problémát próbál megoldani? Biztos hogy a megfelelő probléma megoldására lett optimalizálva? Mik azok az értékek, mérföldkövek, üzleti és technológiai korlátok és lehetőségek, amellyeken keresztül elérhetjük az áhitott célt? Ezek azok a fő kérdések, amellyeket meg kell válaszolnunk, egy termékstratégia megalkotásához, hogy képesek legyünk olyan alapelveket meghatározni, amellyek segítségével megfelelő döntéseket tudunk hozni egy termék életciklusán keresztül.

"Legyen tiszta víziója és termék stratégiája"

Megfelelő termékstratégiával jó döntéseket tud hozni, mert konkrét elképzelései vannak és van egy átgondolt stratégiája a termékével kapcsolatban. Együtt elérhető célokat és mérföldköveket tudunk meghatározni és validálni tudjuk, hogy ezen célok és mérföldkövek elérése milyen értéket jelent a célközönségének.

Product strategy
 • Stratégia
 • Termék
 • Termék stratégia

Márkaépítés egyéni történet alapján

Mielőtt egy történetet elkezdünk elmesélni, tudnunk kell, hogy mit akarunk mondani. Ezért elengedhetetlen a feltérképezés és a tervezés. Holisztikus szemléletmódot alkalmazva gondolkodunk a megoldandó problémákon, azt azem előtt tartva, hogy a lehető leghatékonyabb megoldást alkalmazzuk. A feltérképezés, ötletelés és prototípus készítés után elkezdünk a márkeépítésen és a vizuális megjelenésen dolgozni. Fő célunk, hogy átütő vizuális hatást érjünk el, ezzel erősítve a termékeket, amiken dolgozunk. Nem csak színekben, vagy logókban gondolkozunk, hanem komplex design rendszer kialakításán az ügyfeleink részére, ami a cég teljes online és offline jelenlétét magában foglalja és kiemeli ügyfeleinket a konkurencia közül.

"A vizuális kommunikáció és a felhasználói élmény a központi része egy termék történetének"

Egyedi és időtálló design megoldásokat alkalmazunk. Megvannak az eszközeink arra, hogy kiemelkedő hangsúlyt teremtsünk a vizuális kommunikációs üzenetek számára, és a termék történetének központi elemévé váljon a legmagasabb szintű felhasználói élmény. Modern grafikai megoldásokkal emeljük ki azokat a szempontokat, amelyekkel az adott termék pozitívan meg tudja változtatni a felhasználók életét. Számtalan kutatás készült arról, hogy ha egy terméknek van egy története, ami hozzá köthető, az emberek számára jobban megfoghatóvá válik, jobban kötődnek hozzá és sokkal eredményesebb tud lenni más, hasonló - jól marketingelt, de történettel nem rendelkező termékeknél.

Telling your story with branding
 • Branding
 • Storytelling
 • Digital Properties

Egyedi design és identitás

Felhasználói központú, funkcionális designt készítünk, mely könnyen használható, ugyanakkor egyedi megjelenésű terméket eredményez, amely így nemcsak az üzleti célokat teljesíti, de jelentősen növeli a felhasználói elégedettséget is.

"Felhasználói központú, funkcionális design, amely egyedi és nem csak az üzleti célokat teljesíti"
Telling your story with branding
 • Design
 • Vizuális Identitás
"A megfelelő feltérképezés lényege, hogy a megoldani kívánt probléma minden aspektusát megértsük -azért, hogy jó döntéseket hozzunk. Így igazi, hosszantartó értéket tudunk teremteni."